Letošní rok je v mnohém významný jak pro republiku, tak pro letectví. Aviatika v Plzni má silné kořeny a tato tradice je stará vlastně více než 100 let. Dalo by se vlastně říci, že plzeňské letectví, patří do kolébky letectví československého.

Proto jsme společně s Aeroklubem Plzeň-Bory uspořádali 8. a 9. září 2018 na našem domácím letišti v Plzni-Líních plnohodnotný letecký den. Pro nás byl letošní ročník vpodstatě nový start, který provázela obrovská snaha všech organizátorů o to, aby se letecký den povedl a zážitek, který si návštěvníci odnesou byl pozitivní, chceme aby se lidé do Líní rádi znovu vrátili. Program a celou choreografii jsme postavili na našich letitých zkušenostech – sami létáme na mnoha leteckých dnech doma i v zahraničí a vždy si všímáme toho co se organizátorům povedlo a čeho bychom se opravdu rádi vyvarovali. Podle prvních ohlasů a obrovského množství děkovných zpráv se to zdařilo a my z toho máme obrovskou radost. Je nutno také zmínit, že většinu vystoupení zajistili členové a piloti Aeroklubu Bory, Classic Trainers, které doplnili naši hosté, piloti z celé České republiky, Francie, Rakouska a Německa. S pořadatelskou službou nám nezištně pomohli modeláři z Kaznějova a Zbůchu.

Ještě jednou díky všem, kteří navštívili letošní ročník Leteckého dne Plzeň 2018 a těšíme se opět naviděnou při dalším ročníku !!!